Wednesday, December 31, 2008

28-12-2008

Alhamdulillah semua berjalan lancar.Walaupun mula2 macam kelam kabut tapi akhirnya selesai jugak.Apa yang selesai?Kena tengok gambar tapi bukan sekarang.Lambat sikit baru upload gambar.Tunggu.. (^_^)v
Edited:1 gambar je dapat upload...huhu


To Lily,belum kahwin lagi,tunang je :)

Wednesday, November 19, 2008

kalendar november saya

Hari ni dah 19hb.Lagi beberapa hari November nak habis.Apa la event dalam diari aku ek.

22hb - Shila kawin
26hb - $$$
30hb - Besday aku
30hb - Mona kawin

Ramainya kawin tahun ni...

p/s:saya rajin sekejap je ni

saya sangat malas

saya sangat malas untuk update blog ni walaupun banyak benda jadi.
bila dah rajin saya update balik ye.
sekian.

Wednesday, September 24, 2008

23 Ramadhan dalam sejarah

23 Ramadhan/23 September 2008

Untuk pertama kali dalam hidup aku mengalami kejadian yang bagi impak besar kat aku.Tak pernah terpikir langsung aku akan kena.Selama ni punya la berhati-hati, selalu nasihat orang lain tapi akhirnya aku sendiri kecundang.

Aku dengan member pergi satu bandar nak jumpa klien.Sampai kat sana,klien tu bagitau dia ada hal, nak mintak tangguh sejam dua.Disebabkan masa agak panjang & takde appoinment lain kitorang amik keputusan nak buat Blitz.

Penat jugak la turun naik tangga.Dah setel 1 blok, kitorang pun jalan ke arah blok lain.Masa tengah jalan,ada satu motor lalu sambil pandang kitorang.Aku tak syak apa2 sebab gaya macam student.

Tiba-tiba motor tu datang dari tepi nak lalu depan kitorang.Aku rasa pelik & terdetik benda buruk,terus pegang kuat handbag & tak sampai 2 saat ****** yang duduk kat belakang tarik handbag aku.Aku sempat tarik tapi sebab tak cukup kuat, terpaksa la aku lepaskan je.Menjerit pun tak keluar suara sebab tergamam.

Member aku cuba kejar tapi tak dapat.Aku pun tak salahkan dia sebab kaki dia cedera, tak boleh lari.Tapi aku jadi bengong kejap la sebab terkejut.Antara percaya tak percaya lepas tu nangis.Dah tenang sikit, aku ajak dia cari beg tu,kot2 dorang campak tepi jalan lepas amik barang kat dalam.Pusing punya pusing takde jugak.

Pergi balai buat report.Boleh tak lepas buat report kena buat pengesahan & bayar RM2.Helo!!..aku dah kena ragut, mana ada duit!!Nasib baik ada member.Punya la lama aku kena tunggu Sarjan yang nak soal siasat sebab dia kena setel 4 kes pecah rumah.Adoyai..bulan2 puasa ni la macam2 jadi.

Fobia tak hilang lagi terutama bila dengar bunyi motor lalu (padahal sendiri pun naik motor).Apapun aku bersyukur sangat sebab takde cedera apa2 cuma ralat sikit sebab barang2 penting semua dalam beg.Nak call klien nak cancel appoinment pun tak boleh sebab takde contact number & handphone.

Kepada sesiapa yang baca, tolonglah berhati-hati & selalu ingatkan orang2 tersayang.Kadang-kadang kita selalu berhati-hati tapi sekali kita lalai..masa tu la kita kena.Sekarang ni semua orang sibuk shopping raya tapi jangan lupa ada jugak yang sibuk cari peluang.

Chao..

Wednesday, September 17, 2008

Karipap


Sempena bulan Ramadhan ni, aku dah berniat tak nak membazir lagi2 bila cakap pasal makanan.Biasa la kalau dah pergi Pasar Ramadhan tu, rambang mata..semua pun nak.
Kali ni nak cerita pasal karipap sebab tajuk pun KARIPAP.Tadi pergi cari makanan yang sempoi je.Beli murtabak ngan karipap untuk starter.Main dish ayam masak merah(nasi beli kat mamak sebab nak menumpang meja ngan kerusi).Air tebu segar dari mesin untuk hilang dahaga.
Azan pun berkumandang.Teguk air tebu sekali dah tu terus ngap karipap.Pehh...dalam hati pikir siapa yang buat karipap ni ek.Rasa dia tak macam karipap biasa tapi luar biasa, dengan inti daging kari.Mesti susah nak buat karipap ni, nenek aku pun tak pandai buat karipap perisa ni.
Sangatlah luar biasa rasanya sampai aku pikir dua tiga kali nak habiskan seketul.Padahal ada lagi 3 ketul menanti.Nasib la Ijam ada tolong habiskan.Itu pun dengan muka kelat seksi dia makan.
Pesanan untuk yang berkenaan:
Wahai peniaga sebulan,kot ye pun nak buat duit takkan la sampai macam tu sekali korang jual.Kitorang dah la tak nak membazir tapi kalau makanan dah tak rasa makanan, macam mana kitorang nak habiskan.Kan dah membazir namanya.

Monday, September 08, 2008

Berkurun

Berkurun aku tinggalkan blog ni dengan tak update, tak baca, bukak pun tak. Sampai ada yang cakap blog ni dah berhantu huhu..nasib baik bulan pose.Nak tulis apa pun tak tau sebab banyak sangat cerita backdated.
Cerita pasal baby la sebab ada 2 baby baru untuk masuk list BABY 2008. Ni pun baby kawan2 je, mana aku kenal kalau nak cerita semua baby.
Ok..baby yang pertama.Aku tak ingat nama penuh dia tapi ada Batrisha. Lahir bulan tujuh..(kot).Hehe.. Batrisha ni banyak ikut muka ayah dia.Jom layan gambar Batrisha.


Ni lagi satu baby.Anak merdeka sebab lahir 31 Ogos 2008.Mohd Raid Hakim Bin Rashid.Nama je baru lahir tapi punya la besar macam dah 2 bulan. Masa lahir pun berat dah 4.5kg.


Sangat suka minum susu & berak.Hehe..Comey nye budak ni, nak anak sendiri belum rezeki.
Entri pertama Nama Bayi 2008







Monday, July 28, 2008

Wanita Bulan Julai

Kek..nyum nyum..Sempena bulan Julai, aku nak ucapkan selamat harijadi untuk 3 wanita penting dalam famili. Tiga-tiga pun nak lahir bulan sama.

Pn. Normah a.k.a Mama
07/07/55

Nabila 09/07/88

Najwa - 26/07/92
Sabtu lepas ada makan2 kat umah makcik kat Shah Alam.Saja pegi tengok rumah yang baru dia sewa sambil sambut besday Najwa.

Memang kenyang yang amat sangat. Dah tertido pun boleh bangun makan balik. Sampai umah pukul 3 pagi, memang dah tak pikir apa. Bantal, katil..ZzZzzZ

Friday, July 18, 2008

Jumaat ini

Dah Jumaat dah..esok cuti, lusa pun cuti.
Apa nak buat ye hujung minggu ni?
Dia ajak balik kampung makan durian.
Bukan kampung aku tapi kampung dia :)
Semata-mata makan durian.
Hurm..
Tengah musim durian ke sekarang?
Bukan musim SALE ke? Hehe..
Apa pun selamat berhujung minggu semua.
Kalau yang kena kerja tu, tak dapek den nak nolong.
Chao~

Thursday, July 17, 2008

Pagi yang menyeramkan

Mesti rasa pelik apa kena mengena gambar kereta kancil ni dengan tajuk kan.
Pagi tadi aku keluar rumah awal sebab dah 2 hari datang ofis lambat. Aku bawak motor macam biasa.

Walaupun kereta banyak, tapi satu Kancil ni betul2 buat aku terkejut. Seram sejuk jugak aku rasa sebab masa ikut belakang kereta tu aku tak nampak pemandu. Biasanya kalau dari belakang kita boleh nampak kepala orang yang bawak. Tiba-tiba aku teringat cerita hantu pasal kereta takde pemandu.

Dengan rasa terkejutnya aku potong Kancil tu sebab nak pastikan betul ke takde pemandu. Yelah, mana ada hantu keluar pagi2 kan, time org semua sibuk nak pergi kerja pulak tu. Aku pun tekan minyak & lalu sebelah Kancil tu sambil pandang sebelah kanan.

Rupa-rupanya memang ada pemandu. Sorang makcik tapi dia kecik je sebab tu aku tak nampak kepala dia dari belakang. Dia pun macam susah je kena panjangkan leher tengok depan. Kesian pulak makcik tu sebab aku ingat dia hantu.

Moralnya, jangan tengok cerita hantu kat Kirana sampai terbawa-bawa.

Wednesday, July 02, 2008

Lawak tapi sedih

Lama pulak rasanya aku tak update blog ni.Kalau yang rajin baca,maaf ler kena tunggu lama.Ofis tengah buat minor renovation,penulis blog pulak tak berapa sihat sebab asik sedut habuk je.

Tapi pagi 1 Julai 2008 memang jadi hari bersejarah buat aku, bak kata pepatah 'Sudah jatuh ditimpa tangga bergolek-golek'.Siap tambah pepatah tu sebabnya entri ni panjang..hehe.

Alkisah pertama..
Pagi tadi keluar rumah awal dalam pukul 8.Awal la tuh sebab selalunya 8.15 baru gerak.Dalam kepala dah pikir sempat nak isi minyak,sempat sampai kat ofis 8.30,sempat kakak ipar (KI) aku sampai ofis sebelum pukul 9.

Baru 5 minit gerak, motor dah rasa berat semacam pastu gegar2.Tayar takde angin rupanya.Aku pun singgah BP, isi angin & minyak sekali.Dengan senang hatinya aku pecut laju sebab timing dah lari.

Sampai kat Jln Duta aku dah rasa berat balik.Ingatkan pasal naik bukit tapi biler naik motor dah jadi macam naik kuda, aku dah agak mesti tayar flat balik ni.Mesti bocor punyalah.Aku bawak giler perlahan dengan harapan sempat sampai Bangsar.Nak mintak tolong abah.Kepala memang pikir nak jumpa abah je.

Masa berhenti kat traffic light, aku tengok tayar memang dah teruk.Tiub sampai terkeluar.Aku cakap kat KI kena jalan kaki ni sampai Bangsar.Tetiba aku dengar suara orang panggil.Sekali aku angkat muka, abah kat sebelah.Haha..macam drama pulak tapi memang kebetulan.

Terus aku ngadu pasal tayar bocor & plan nak letak motor kat ofis dia.Masa tu jugak aku suruh KI aku naik ngan abah sampai LRT Bangsar.Aku ikut perlahan je dari belakang.Dah hantar KI aku kat Bangsar, abah suruh tukar motor sebab nak hantar repair kat area ofis dia.Aku pun bawak la motor abah pegi kerja.

Alkisah kedua..
Sampai kat ofis serentak dengan Yew Sin, budak baru.Beriya la aku seluk beg nak amik kunci tapi tak jumpa.Adoi..kunci tertinggal kat rumah.Yew Sin ingat aku buat lawak pintu, dia pulak cari dalam beg aku, selongkar sumer tapi tak jumpa gak.

Telefon bos cakap nak balik rumah amik kunci sebab dia memang datang lambat, ada meeting.Aku ajak Yew Sin ikut sekali.Kesian pulak biar dia tunggu kat luar sorang2.Nasib baik dia tak kisah naik motor ngan aku.

Alkisah ketiga..
Perjalanan dari ofis ke Kepong rasa macam jauh sangat.Dalam hati nak sampai cepat, amik kunci pastu balik ofis.Lagi sikit je nak sampai rumah tetiba motor hilang balance.Aku ingat aku langgar batu ke, Yew Sin bergelek kat belakang ke.Bila check rupanya tayar belakang flat...diulang ye tayar belakang flat, untuk kali kedua pada pagi yang sama, rider yang sama.

Rasa macam nak jerit jer tapi sabar.Aku pun tolak la motor Kris tu tapi perghh beratnya, orang yang menolak je lah tau.Tak sampai 50 meter tolak aku dah tak larat sampai terlepas motor tu jatuh kat jalan.Nasib baik takde kereta kat belakang.Datang la satu brader tolong angkat motor tu sebab aku memang dah tak larat.

Lepas angkat dia terus gerak, nak tolong lebih pun tak boleh sebab pancit. Dia tolong angkat pun dah kira baik. Gilir-gilir aku ngan Yew Sin tolak motor tu nak pergi bengkel tapi tak gerak jauh pun.Berat punya pasal.Pastu call abah bagitau pasal motor tu & cakap nak hantar repair.

Tetiba brader tadi patah balik :) Dia kata kesian tengok pompuan tolak motor.Dia tanya apa dia boleh tolong.Aku mintak dia bawak orang dari bengkel datang tengok motor.Dia pun ok, siap pesan kitorang jangan pergi mana2.Takut kitorang hilang agaknya.

Dia datang balik bagitau kena jugak bawak motor pergi bengkel.Dia suruh aku naik motor dia, biar dia bawak motor pancit.Aku ikut je belakang dia tapi memang kelakar giler dia naik motor tu.Terkedek-kedek.Dia cakap macam berdangdut duduk atas motor tu..haha.

Akhirnya sampai jugak kat bengkel.Dawai kecik punya pasal,terbang RM15 tukar tiub.Aku citer la kat brader tu yang ni kali kedua motor aku bawak pancit pagi ni, boleh tak dia suruh aku mandi bunga.Konon2 tolak bala..ampeh betol.

Dah siap repair, aku cakap tima kasih kat brader tu siap amik nombor telefon :) Nak belanja dia minum lain kali sebab tolong.Balik rumah, amik kunci & terus pegi ofis.Pukul 11 lebih baru sampai.Lagi satu citer, sorang lagi ofis mate aku terpaksa tidur kat luar sebab takde kunci nak masuk..hahaha..memang kesian.

KI aku punya la gelak biler aku citer.Balik umah dia citer pulak ngan abang aku.Dia kata lawak tapi sedih.Memang tak boleh lupa la benda ni jadi kat aku tapi bila ingat balik memang sengih sorang2.

Pesanan: Esok kena pastikan kunci ofis tak tinggal lagi.

Monday, June 23, 2008

Outstation pertama

Ni citer minggu lepas.Sebab malas, takde masa nak update jadi kosong jap blog ni.Tak sampai sebulan aku kerja, dah kena kerja luar.Seronok memang seronok lagi2 biler outstation kat Genting tapi penatnya tak payah citer la.Malas nak citer panjang, tengok gambar je la.

muka gembira naik keta kabel

Lela, Me & Ijam..abes angkut kwn2 sbb x ckup staff..

kabus + sejuk..trrr..trrr

gayat tapi best

first day..sampai2 terus bukak booth

peace (^_^)v

lepak coffee bean..giler kecik cawan..

2nd day..dengan geng sempoi booth sebelah

conference MAA

birthday girl..sambut kat Genting :)

last day..


ondaway balik

beratnya beg..tapi muka sengih

bye bye First World

Dah sampai.
Tamat sudah Outstation ku.

Thursday, June 19, 2008

Mana entri..

Minggu lepas sibuk,outstation.
Tak sempat nak update.
Minggu ni masuk ofis,pun sibuk gak.
Hujung minggu la update,lepas ganti tido.
Huwargghhh...~

Tuesday, June 10, 2008

Jakun & teruja

Ni cerita minggu lepas.Jumaat tu aku balik umah mak aku sebab esoknya ada plan ngan adiks.Sampai je umah aku terus jakun sebab ada benda baru.Memang semangat poyo mencuba benda tu.Jakun tak hengat.
Ni lah bendanya.Basikal pakai dalam umah.Syok gak benda ni sampai naik sengal urat aku.Nampak sangat tak selalu senam hehe.

Esoknya aku bawak rombongan anak pakcik Hamran gi Sunway Lagoon untuk Roxy Summer Splash.Punya la ramai orang sampai huru hara jadinya.Siap ada polis jaga takut ada rusuhan.Tapi memang ramai yang bengang dengan penganjur.

Macam mana la orang tak bengang.Dah la sampai awal, beratur punya baik sekali orang yang datang lagi lambat dapat masuk dulu.Hangin la orang yang menunggu lebih 2 jam kat luar tu (termasuk aku).



Bayangkan dari pukul 11 lebih tunggu, pukul 2 lebih baru dapat masuk, tu pun kena berebut.Ada la yang putus selipar, koyak beg.Kalau ikut hati aku, nak balik je tapi sebab adik2 punya pasal, tahan je la.As long dorang enjoy..aku pun enjoy.


penonton yang tengok kekecohan

Lagi satu citer pagi Ahad.Tengah rileks baca paper bapak aku suh amik adik balik tusyen.Takde la jauh sangat pun tempat tu, dalam 20 minit je naik keta.Aku pun selamba je capai kunci keta terus blah.Tak bawak I/C, lesen atau hp cuma pakai baju tido ngan kain batik.Memang selamba.

Masa balik boleh pulak ada road block.Kena tahan ke tepi sebab aku tak pakai tali pinggang.Ampeh betol.

Polis tu mintak I/C, aku kata takde.Mintak lesen pulak, pun aku takde."Sume tak bawak encik."Dia dah nak keluar saman, aku pun buat muka sedih tapi macam tak jadi je sebab lebih ke muka tak mandi.

Punya la dia pikir nak kuar saman ke tak.Alih2 dia kasi lepas sambil bagi nasihat yang membina haha..

otak Nazreen: Adakah kerana muka tak mandi ataupun kain batik jadi penyejuk hati Encik Polis?

Monday, June 09, 2008

Kudaku kuat makan

Balik kerja tadi, aku tengok kuda aku dah tahap kebulur.Aku pun singgah la Petronas nak beli makanan dia.Alang2 kasi makan biar sampai penuh kan.Aku bagi la sepuluh hengget kat brader kaunter tu, lepas tu isi makanan dia.

Biasanya 5 hengget je kalau penuh.Aku tuang..dah lepas nombor 6,tuang lagi sampai nombor 7..eh bila nak penuh ni?Kuatnya makan.Sekali 8 hengget daa.Sejak harga minyak naik ni la 1st time aku isi.

Lagi mahal dari harga makanan tuan dia.Nasib baik la aku isi 2 kali seminggu je.Nasib baik jugak la dia tu kuda je.Apa pun, kudaku tetap berjasa.Haha..poyonyer.

Isnin isnin..

Banyak benda nak cerita pasal Sabtu ngan Ahad tapi cerita pasal pagi ni dulu la.
Pagi Isnin, sekolah dah mula.Semua orang sibuk bangun pagi termasuk la abang ngan akak ipar aku.
Aku bermalas-malasan lagi atas katil.Malas nak berebut bilik air ngan dorang.Lagipun masuk kerja lambat.
Dalam 7.30 dorang dah gerak pi kerja.Aku pun bangun & bersiap.
Dah ready nak keluar rumah ni, capai kunci motor & rumah.
Sekali..pintu tak boleh bukak.Tengok balik kunci tu..rupanya kunci lain.Kalau tengok sekali je memang macam kunci aku.
"Ni mesti kunci sekolah abang aku"..hati aku cakap.
Telefon dia..memang sah dia salah amik kunci.Dia kata nanti dia hantar.
Tunggu punya tunggu.Dia call balik suh aku keluar ikut pintu belakang sebab dia lambat.
Terpaksa la aku guna cara alternatif tu & nasib baik gate tak kunci.
Kalau tak maunya aku angkat motor aku panjat gate.Boleh ker? Hahaha..

Wednesday, June 04, 2008

Tolong faham

Aku memang complicated. Otak aku memang tak pernah berhenti.
Kalau fikir satu benda, memang aku fikir abes-abes.
Benda yang simple pun aku boleh pikir sampai jadi complicated.
Aku dah ada plan sampai hujung tahun ni. Walaupun plan jangka pendek tapi ni lah permulaan untuk plan jangka panjang aku.
Tapi kenapa tak boleh faham. Aku kena serius dengan hidup aku sekarang.
Aku tau hidup tak boleh sempurna, mesti ada yang kurang.
Tapi aku nak kurangkan ketaksempurnaan tu.
Aku sanggup berkorban demi plan tu.
Tolonglah faham.

Down 2

Boleh jadi bengong duk sorang kat ofis ni.

Tak jumpa orang, tak cakap dengan orang.

Asik cakap dengan diri sendiri je.

Biler la nak ada orang lain selain Nazreen kat sini.

Bos cepatla balik.Takyah la cuti lama-lama.

Nak tido dalam ofis pun takde feel.

Camner tuh.

3 hari lagi sebelum Sabtu.

Cepatla Sabtu.

Tak sabar neh.

Tuesday, June 03, 2008

Down

I don't know what happened to me right now.
I don't feel happy neither sad.
I think I have to make myself busy to stop my brain thinking negative about all things.
I need to get back my mood.
I need to smile again.
God, please help.

Monday, June 02, 2008

Teringin

Teringinnya nak makan kerepek pedas.

Teringinnya nak minum rut bir A&W ngan eskrem vanila.

Alangkah nikmatnya dapat dua2 ni.

Kata perut Nazreen di tengahari yang sunyi.

Sunday, June 01, 2008

Jom Heboh

Semalam pegi Jom Heboh kat Bukit Jalil dengan Ijam.Dari zaman Sure Heboh sampai la ke Jom Heboh, ni la first time aku pegi.

Punyala ramai orang kat KTM ngan Star LRT.Berhimpit pulak dalam train tengahari buta, memang cari pasal sendiri.Sampai sana dah pening2 lalat sebab umat manusia yang ramai dengan booth yang banyak.

Tak kisah la tu, sebab aku pun cuma nak tengok apa yang best sangat kat Jom Heboh tu.Tak plan pun nak shopping ke apa.

Tadi aku cakap tak nak shopping eh? Hehe..nampaknya kena betulkan balik kenyataan palsu tu berdasarkan gambar di bawah.



Tah apa aku beli pun aku tak tau.Main rembat je.

Mungkin sebab semua orang kat sana bawak beg comey Mister Potato tu.Mungkin teruja sebab tengok orang2 yang rakus membeli dan menghangkut segala barang yang dorang jual.Mungkin sebab stok kat rumah dah abes,jadi borong sakan.Mungkin sebab jurujual kat sana hensem2 dan cun2 belaka.

Arghh..banyaknya mungkin tapi yang pasti segala mungkin tu dah tak berguna.Aku harus restructure semula bajet bulan ni. Topi kertas pun aku beli..haha. Apa keheynya yop?

Comey gak topi ni ek.Penat..penat..

p/s: ada gambar lain tapi kat phone Ijam.Nanti rajin aku upload.

Friday, May 30, 2008

Hepi di pagi Jumaat

Selamat pagi :)

Hari ni Jumaat, esok cuti :)

Semalam bos call, ari ni dapat gaji :)

Ingatkan dapat minggu depan, tapi rupanya hari ni :)

Mungkin tak banyak, sebab baru keje 10 hari :)

Tapi, tak kisah la.. aku suka hari ni :)

Monday, May 26, 2008

Kompilasi hari minggu

Dari Jumaat sampai Ahad hidup aku penuh dengan aktiviti. Dah la Jumaat tu last day Ailun, satu-satunya kawan aku kat ofis.Dalam 8 jam tu lah dia nak sumbat aku dengan segala keje dia sampai naik pening.Tapi terpaksa la dia buat macam tu, kalo tak menggagau aku nanti.

Tengahari dia belanja makan rojak ngan cendol.Sedap betul biler orang belanja kan..hehe.Paling best dia bagi lolipop yang sangat besar siap boleh tutup muka sendiri.

Tapi aku rasa syukur sangat sebab Ailun ni baik & sabar ajar aku yang boleh tahan keBLURan nya huhu.

PDA tu sajer je interframe.Part of keje aku,godek2 benda tu.

Sabtu pulak pergi Bangi, jemputan kahwin dari ex-officemate,Czarina masa buat telemarketing dulu. Aku jemput Intan kat Wangsa Maju baru gerak pergi Kajang ambik Ijam.Tapi bole pulak sesat,dekat sejam baru sampai sana.Nasib baik la nak cari rumah pengantin tak susah.

Czarina ni lembut je orangnya.Dia kahwin dengan mualaf, nama suami pun lebih kurang macam dia,Czarif.Macam sweet je.

Cantik sangat dia dengan baju kaler turqouise dan lagi best biler kaler baju aku macam ikut tema dia.Dah macam sedara pihak perempuan pulak.

Ahad, pergi Mid Valley jumpa bekas pelajar PNB hehe.Plan yang macam main-main je tapi akhirnya jadi best.

Walaupun 6 orang je yang muncul tapi memang hepi. Sume pakat main bowling walaupun separuh tak pernah main.Kes redah jer la ni.

Dah penat main, lepak pulak kat mapley.Duk borak2, ketawa tak hengat.Ikhwan yang pakai sweater tu suka loyar buruk tapi layan jer.

Pukul 5 gerak masuk Mid balik ikut Lela ngan Zura shopping.Ikhwan dah blah dulu tapi Irwan ngan Khairul ngekor je,sian pulak aku tengok.Pukul 7 lebih baru masing2 gerak balik.Penat memang penat tapi hati gumbira :)

Thursday, May 22, 2008

Jemput makan..

Hari ni ada janji lagi tapi dengan lelaki pulak.Lelaki..? Jeng jeng..

Aku kenal dia masa buat part time kat HP.Kalau ada baca entry Tinggal Kenangan aku ada sebut pasal mamat yang ngadu kat aku perfume meletup dalam motor.Ni la orangnya..comey je hehe.Nama dia Hendra..pelik & unik.


Dah puas ngadu, ari ni dia belanja aku makan pulak.Musykil kenapa dia belanja makan?Sebab dia dah janji tapi patutnya teh tarik ngan roti canai.Alih2 dapat nasi..hehe. Borak-borak sambil tunggu makanan sampai.

Aih..tido pulak dia.Tau la penat & lapar giler.Oit..bangun..makanan dah sampai.Makan jom..


Si comey nak kawen

Lepas habis kerja, singgah KL Sentral jumpa Elia, kawan tempat kerja lama.Dia ni kecik je..comey pulak tu..dah nak kawen pun Isnin ni.Kenapa Isnin?Aku pun tak tau..



Tapi tak dapat jumpa lama sebab dia ada hal.Lagipun memang singgah untuk jumpa sebelum dia jadi bini orang & ambik kad jemputan je walaupun tentu-tentu tak pergi sebab hari Isnin la kan.Lepak kat Warong Kita, minum-minum, borak-borak, ambil gambar pastu balik.

Masa nak balik teringat yang kat rumah takde makanan untuk sarapan esok.Singgah kat Jusco jap..kononnya pergi market je tapi tah camner kaki ni pergi kat Ladies Department pulak.Eh..50%? 70%? Tengah sale ke? Alar..tak gaji lagi.


Tunggu je la bulan depan.


hati Nazreen: kenapa la petang je aku sakit kepala?