Sunday, August 23, 2009

Ramadhan 2009

Picture from Google

Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak & Selamat Menjalani Ibadah Puasa.
Tak sangka dah Ramadhan balik, yelah sejak kes ramadhan lepas.Sesiapa yang baca blog ni dulu mesti tau kes apa.Walau apa pun, benda dah lepas dijadikan pengajaran.
Hidup satu perjalanan,bukan destinasi...teruskan.
Selamat berpuasa semua, jangan ponteng2 yer.

Wednesday, August 12, 2009

Konvo

Aku nak ucap TAHNIAH!! kat adik aku, Nabila sebab dah habis belajar.Semalam konvokesyen kat MMU Cyberjaya.Gambar nanti upload..tak center sangat pagi2 buta ni..huhu

Thursday, July 02, 2009

Setengah tahun

Diam tak diam, rupanya dah setengah tahun aku dengan Ijam bertunang.Macam -macam dugaan orang bertunang ni.Kalau tak bergaduh memang tak sah,konflik memanjang.

Walaupun bergaduh,persiapan kahwin kena jalan jugak.Dah bulan tujuh ni ,banyak benda nak kena follow up.Cari barang tu,cari barang ni.Jumpa orang tu,jumpa orang ni.Penat memang penat tapi nak tak nak kena buat jugak.Cuba tak tensen2,kalau tensen gak pegi makan Tako Tao..hehe.

Alhamdulillah setakat ni masih ikut track.Tak berkesempatan nak update selalu tapi kalau ada masa nanti aku buat satu entri khas untuk persiapan je.

APA YANG PENTING...KERJASAMA...wonderpets hehe..

Saturday, June 20, 2009

Kad Kredit

Kad kredit memang dah jadi trend orang muda sekarang.Mentaliti orang zaman sekarang dah set,kalau ada kad kredit maknanya orang tu banyak duit.Walaupun hakikatnya kita berhutang guna kad plastik tu.

Ada baik dan buruk kad kredit ni tapi yang lebih penting keselamatan maklumat dalam kad tu sendiri.Hati-hatilah bila nak bagi maklumat atas kad kredit tu sebab banyak kes pengguna rasa tertipu terutama orang yang baru berjinak nak guna sebab tak nak bertanya.

Kebanyakan kes bermula dari panggilan telefon dan sekarang popular untuk:
  • jual kad diskaun
  • pakej percutian

Peliknya macam mana syarikat tu dapat nama dengan nombor telefon pengguna.Lagi best bila orang tu baru ambil kad, baru aktifkan terus dapat call untuk promote macam-macam.Kalau rasa tak yakin dengan syarikat tu janganlah terus bagi info kad tu walaupun nombor kad dengan tarikh luput.Maklumat tu dah cukup untuk syarikat tu caj dalam kad kredit.Akhir bulan dapat penyata,baru nak menggagau.Setakat caj seringgit dua boleh lagi,tapi kalau dah beratus-ratus macam mana.Lu pikirlah sendiri - pinjam trademark Nabil.

Jadi,berhati-hati ye kawan-kawan yang pakai kad kredit.

(^_^)v

p/s:Selalunya cakap tak ada kad kredit untuk elak benda macam ni & setakat ni berjaya :)

Friday, June 19, 2009

Waffle.Makanan tu jadi idaman Nazreen sejak minggu lepas sampai tak terkira berapa kali dia telan air liur kalau teringat.Dia bukannya nak waffle yang biasa-biasa tapi waffle A&W, yang ada topping aiskrim.

Kali pertama Nazreen makan waffle A&W ni dengan Lela kat depan Amcorp Mall.Selalunya kat A&W famous rut beer float je tapi tak sangka waffle dia pun best.Agak besar dan susah nak habis walaupun makan dua orang, inikan pulak nak lantak sorang.
Demi menunaikan hajat yang dah ke tahap kempunan ni,Nazreen buat la dinner date dengan Ijam.Dah ready nak shoot nih,sekali mak Ijam call suruh beli satay sebab hari ni birthday adik dia.Punya la sengal pulak Ijam ni sampai boleh lupa birthday adik sendiri.
Selera Nazreen jadi terbantut.Ijam disuruh balik oleh tunangnya demi kesejahteraan keluarga.Senyuman terukir dibibir walaupun hati kesedihan.Adakah Nazreen dalam penafian??Mulut konon rela tapi hati merana.
Takpelah Nazreen,lain kali boleh makan.Esok ke..Lusa ke.
Takkan lari A&W dikejar (sambil menelan air liur)
(^_^)v

Monday, April 27, 2009

1 Mei

MINGGU NI KERJA 4 HARI JER!!

HORRAYYYY...
TAK SABARNYA NAK HARI KHAMIS


CUTI ! CUTI! CUTI!

Wednesday, April 01, 2009

15th birthday

Happy birthday to u..
Semalam pergi makan2 sempena harijadi adik aku yang kecik, Nadhrah.Pergi makan kat Chop & Steak cawangan Selayang...dekat sikit dengan rumah.Nasib baik birthday dia 31 Mac,kalau dapat 1 April memang naya..mesti selalu kena April Fool.

Birthday girl
Masing2 dah lama tak makan western food,order memang kaw kaw.
Ni antara makanan malam tu.Giler penuh perut dengan portion yang sangat banyak.

Morocco chicken rice

Chicken Chop

Tak ingat nama

Ni pun tak ingat

Tangan abah ready nak makan

Abah nak ngap..
Acara memakan tidak habis disini..
Lepas tu sambung pulak kat rumah makan kek.
Pendek kata..makan makan makan :)

Kek yang comey

Fuhh!! Ada kaki interframe..kaki siapakah itu

Mama,abah,birthday girl & Najwa

Muka kekenyangan

Abang yang suka interframe :)

p/s:Gambar kakak ipar tak masuk sebab cencored..ngeh ngeh

Saturday, March 21, 2009

Maybank Card

Setelah setengah tahun aku hilang kad ATM Maybank sebab kes ragut, baru semalam aku buat ganti.Rasanya macam lama sangat aku nak buat kad baru tapi masa cuti la berkesempatan.Nasib baik 6 bulan je,kalau setahun baru nak ganti tak tahu nak cakap apa la.Selama ni aku guna Maybank2u je untuk bayar bil dengan pinjaman.Keluarkan duit memang susah sikit la sebab takde kad.Sama ada aku pindah akaun abang,adik atau tak keluarkan langsung.Selamat jugak macam tu sebab tak gatal tangan nak pergi mesin ATM.

Orang lain semua dah tukar debit Visa Maybank, aku baru terhegeh buat.Walaupun kena bayar RM12 tapi aku tak kisah sebab kad tu cantik..hehe.. dan macam biasa kalau jumpa pegawai Maybank,mesti buat marketing.Suruh beli insurans la,ambil loan ke.Aku pun dengan muka tak bersalah tolak je offer tu.

Sarapan

Hari ni bangun tidur perut dah lapar.Bila dah sorang je kat rumah,takkan nak masak jadi adalah baiknya aku pergi cari makanan.Sambil mandi terbayang nasi lemak dengan ayam masak merah Kak Mas.Tapi amatlah mengecewakan bila sampai kat kedai,nasi dah habis sebab dah pukul 10.Gila sold out nasi lemak Kak Mas nih.

Aku pun gerak pergi Restoran Abas, nak makan roti canai.Punyalah season kedai mamak ni sebab daripada aku sekolah rendah sampai sekarang bisnes maintain je.Lagi satu sebab kedai ni bungkus makanan pakai suratkhabar.Sekarang ni kan banyak kedai makan guna polisterine putih yang tulis 'JASA' atau kertas coklat je.Mana nak pakai suratkhabar ni semua.

Sampai kedai tu kepala aku dah tak fikir roti canai tapi nasi beriani..haha.Peliknya Abas ni sebab nasi beriani dia tak buat banyak.Satu bekas yang muat letak lauk tu je.Tak sampai pukul 12 mesti nasi tu dah habis.Aku pun gatal la tanya dah siap ke belum.Bila dia kata ada,bersinar-sinar mataku.Rembat satu bawak balik rumah, makan depan TV..giler layan.

Oklah , perut dah kenyang.Nak keluar pergi ofis & setelkan apa yang patut.

Selingan:Pagi tadi aku terima SMS dari sorang kawan,bagitau hubungan 4 tahun dia & bf kandas tengah jalan.Walhal minggu lepas patutnya rombongan merisik datang.Walaupun dia cakap redha tapi aku tau dia sedih giler.I'm always here if u need my shoulder to cry on dear :(

Monday, March 09, 2009

1st Time Ever

08 Mac 2009, Ampang - Sejak sekian lama jadi pengunjung tetap blog Lily akhirnya aku jumpa jugak dia in person.Itu pun sebab dia kahwin :)



Mula-mula macam segan jugak tapi poyo pun ada sebab tak pernah jumpa blogger lain.Biasanya kalau sorang2 ,kemungkinan untuk aku blur adalah tinggi so aku pun bawak Ijam.Bak kata Lily 'amik berkat' hehe.Walaupun sampai agak lambat tapi majlis memang happening.



Jumpa jugak dengan Ziana,sangat sweet & tinggi.Kena jungkit nak peluk cium dia.Tapi yang tak best takde gambar dengan dia.Macam mana la boleh tak teringat nak amik gambar..ish..nyesal pulak.
Kongsi dengan korang gambar semalam walaupun seketul dua je.


Tahniah Lily & EA...Selamat Pengantin Baru!!

Lepas majlis Lily,sempat singgah kat sini..hehe

p/s:Bulan ni tiap2 minggu ada jemputan..kasi kacau aku punya diet jerk..haha..