Sunday, October 02, 2011

Kenangan di Phuket

Sebelum kahwin, aku pernah berangan nak honeymoon kat Phuket tapi masa tu tak cukup duit, so pergi Penang jelah. Dah setahun kahwin barulah ada peluang nak pergi. Hati teruja gile masa pergi Matta Fair. Kitorang ambik pakej ground sorang Rm382 untuk 4h3m, memang rasa macam berbaloi.Cuma tiket flight je mahal sikit sebab beli masa takde promo.

4 Julai 2011 -  Hari pertama, flight pukul 7.25 pagi, sampai sana pukul 7.50 pagi. Rupanya Thailand lambat sejam dari Malaysia. Tourguide bawak jenjalan sebab awal sangat kitorang sampai. Nak check-in pun lambat lagi. Jom ronda Phuket.

Walaupun panas tapi kena maintain senyum

Apa tah nama tempat ni tapi view dari atas cantik
Nak amik gambar gambar dengan burung kena bayar ye.

Lama gila nak menunggu untuk check in. Kitorang stay kat Sea,Sun,Sand Resort, tak jauh dari Patong Beach. Bila dapat masuk bilik je, masing-masing bantai tido. Dah petang sikit baru kitorang jalan2 kat Patong Beach. Memang ramai kat pantai tu, semua jenis orang ada, game pun banyak tapi sebab penat kitorang amik angin je.
Pantai cantik. Awek seksi ramai. Pakwe badan ketak2 pun ramai. Kami cuci mata.

Night life kat Patong Beach memang giler. Pole dance open beb, mana nak cari?

5 Julai 2011 - Awal pagi kitorang kena bangun, nak pergi Phi Phi Island. Naik kapal sambil hirup angin laut memang tak boleh cakap la dia punya feeling. Nak-nak duduk dek atas sekali. Adalah dalam sejam perjalanan ke pulau tu. Sampai kat Phi Phi Island, kitorang snorkeling tapi takde gambar sebab takde orang nak amikkan. Dua-dua kecoh nak masuk air.


Jam Ijam ikut waktu Thai, jam aku ikut waktu Malaysia.
Layanlah aksi-aksi terlampau kami.


Ada cerita kelakar masa kitorang snorkeling. Ijam tengah syok2 layan snorkeling, sekali naik atas air cari aku dengan muka kelat. Dia ngadu ada laki Arab kentut dalam air sebab dia nampak buih-buih keluar dari bontot laki tu. Bila dia bangun, laki Arab tu dengan muka selamba cakap 'Hello'. Amik ko, free je dapat kentut Pak Arab.

Perasan tak 2 gambar bawak kiri & tengah - Ijam mandi ditemani awek seksi yang veteran..hehe


6 Julai 2011 - Trip ke James Bond Island, plan tetiba sebab takde dalam pakej. Aku nak bungee jumping, Ijam taknak. Aku ajak pegi Phanta Sea, pun dia taknak. Last2 pegi pulau jugak, kemaruk pulau kot Ijam ni. Nasib dapat pakej murah walaupun last minute.
Kena masuk dalam gua okey. Tak boleh nganga sebab takut kelawar berak..ngap.
Pemandangan yang tenang, cantik.
Memang aku teruja dengan tempat ni. Eh dia pun nak berkanu.
Trip ni memang happening sebab dia punya organizer yang kepala gila dengan tourist yang sama gila. Yang ngam masa trip tu geng dari Singapore, Australia & Russia. Lupa nak bagitau, awek Russia ni suka posing ala model bikini atas kapal. Ijam memang cuti mata, takperlah aku kasi can.
Gambar kiri no 2, tulah awek Russia seksi in bikini.
Unforgettable trip
The best crew
James Bond Island
Aku suka tempat ni!


7 Julai 2011 - Hari terkahir di Phuket. Isi perut penuh2, lepas tu jalan-jalan pergi pantai untuk buat last shopping. Tak beli banyak pun sebab memang tak plan nak shopping. Lagipun harga & barang lebih kurang kat Malaysia.


Kitorang sewa motor untuk habiskan masa sebelum driver datang amik bawak gi airport. Sampai tah kemana-mana kitorang redah tapi best je dapat angin laut walaupun panas.

Merempit di Phuket
Satu-satunya masjid yang aku nampak
Atas kanan - Tak ingat nama tapi bawak je mana kitorang nak pegi. Bawah kiri - May, tour guide yang pondan. Mulut becok.


Sekian Nazam menulis.

No comments: