Tuesday, March 13, 2012

Apa cerita dengan tugasan?

Ingat lagi entri pasal Tugasan 3 bulan?
Sebenarnya tugasan tu patutnya dah habis bulan lepas. Deadline 16 Februari. Aku kena kurangkan 3.6kg dalam masa tiga bulan. Hohoho..merry christmas.

Masa mula-mula, memang aku berkobar-kobar nak turunkan berat. Yakin diri sangat tinggi gitu. Jaga makan, update buku log tiap-tiap hari, rajin exercise. Memang akan kagumlah tengok aku yang poyo. Tapi aku ni hangat-hangat chicken shit. Bila dah turun sikit, mulalah aku lalai. Biasalah, lalai-lalai lama-lama babai.

Berat aku cuma turun 1.2kg JE! dalam tempoh 3 bulan. Hohoho lagi.
Memang tak mencapai matlamat tapi orang kan selalu kata 'Kita harus angankan bulan, kalaupun tak dapat bulan, bintang pun ok jer'. Maka positiflah aku dengan keadaan diri aku yang cuma kehilangan 1.2 kilo itu. Kalau ada geng untuk sama-sama buat tugasan ni mesti result tak macam ni (denial je bunyinya). Ijam awal-awal tersingkir, dia tu supporter air liur je.

Apa pun aku tetap bangga dengan diri aku sebab konsisten untuk breakfast meal. Tak makan minyak-minyak sangat dah. Rasanya boleh teruskan balik tugasan ni walaupun outcome dia ciput je. Jadilah dari langsung takde progress. Takdelah rasa loser sangat..haha.

Tapi kan, aku tak pergi appointment jumpa dietician sebab takut kena marah. Boleh?

2 comments:

yaNa said...

1.2kg?
gud performance jgk ar tue..
kalu aku naik 2x 1.2kg tue dlm ms 3bln..hi3..
btw gud luck cyg! chayok2!

nazreen said...

tq long, kaulah pembakar semangatku :)